Kosten

Januari 2015 is de vergoeding van alle jeugdzorg van 0 tot 18 overgegaan van de zorgverzekeraars naar de gemeenten.  Wij hebben  contracten  met de gemeenten Haarlem, Heemstede, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Bloemendaal, Beverwijk, Zandvoort, Velsen en Heemskerk.

Wij zijn  verplicht om enige maar niet alle gegevens aan de gemeenten door te geven. Wel moet het burgerservicenummer en de start en verwachte duur van de behandeling worden doorgegeven.  Op basis van deze gegevens geeft de gemeente een beschikking af aan de behandelaar. De behandelaar kan dan direct bij de gemeente factureren.

Leeftijd: 0-18  De verwijzer (huisarts of CJG-coach)  bepaalt of er sprake is van alleen diagnostiek of een traject binnen de basis jeugdGGZ  of een traject binnen de gespecialiseerde jeugdGGZ voor de meer complexe problematiek. Voor vergoeding door de gemeente heeft u dus een verwijsbrief van de huisarts of een toekenning van het  centrum voor jeugd en gezin (CJG) nodig.

Leeftijd: 18 plus Deze zorg wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. We raden aan om vooraf even contact met de zorgverzekaar op te nemen omdat vergoeding afhankelijk is van uw specifieke polis en onze contracten met de zorgverzekeraars. Voor vergoede zorg boven de 18 is ook een verwijsbrief van de huisarts nodig naar de BGGZ of SGGZ.

Niet vergoede zorg  Voor niet vergoede zorg gelden de volgende tarieven:

  • Consult: 90 euro per uur
  • Psychologisch onderzoek: 450 euro per dagdeel

Wij verzoeken u vriendelijk afzeggingen  ruim op tijd en  uiterlijk 24 uur tevoren te melden. Bij no shows  wordt de helft van een uurtarief in rekening gebracht.